12010. július 16., péntek

Vágy a Nyírségből - Interjú Dj Klinx-szel (Zene.hu)


- Mi történt veled 2008 óta?
- Az "Egy könnycsepp" megjelenése úgymond a nevemet alapozta meg és így rengeteg szakmabélit (producert,dj-t) megismertem és jó kapcsolatokat teremtettem. 2 helyre voltam hivatalos lemezbemutatóra és szerencsére, a 2 órás dj szettet követően igényt tartottak rám, hogy maradjak mint állandó rezidens. Így az "Egy könnycsepp" megjelenése óta a vendég fellépések mellett egy nyírbátori és egy nyírkarászi disco házigazdája voltam több mint egy évig.

- Kicsoda Klau, hogyan találkoztatok?
- Amikor elkészült a napokban megjelent "A vágy" című zene alapja és rádió verziója, akkor még nem volt meg a dalszöveg. Ekkor kerestem fel ismerősömet Pásztor Tibort "WolfiMusic", aki több dalszöveget is készített már ill. zenei alapokat, masterelést, így ő is erőteljesen a zenei életben forog. Elküldtem neki a teljes zenei alapot, amire ő rövid időn belül egy kész dalszöveget küldött vissza, amin nem is kellett változtatni.
A dalszöveg elkészülése után kezdtem el keresgetni énekeseket. Felkerestem több stúdiót, lemezlovast, hogy ajánljanak énekeseket. A sok keresgetés után eljutottam a Truesound stúdióhoz, amit Dömötör Balázs vezet, felvettem vele a kapcsolatot és küldött minden énekesétől egy hanganyagot, természetesen Rózsás Klau-tól is. Barátnőmnek és nekem is Klau hangja tetszett meg, így vele vettem fel a kapcsolatot. Klau több zenében is közreműködött már, vocálozott többek közt a Viva Tv által megismert Vivien - Ébred a szerelem című dalban, Dömötör Balázs dalaiban ill. megjelent már angol zenéje és több rendezvényt is lebonyolított már, mint énekes. A feléneklés gördülékenyen ment, hisz van már benne tapasztalata és Klau-val a kapcsolatunk nagyon jó, nap mint nap beszélünk. Hogy lesz-e még Dj Klinx feat. Klau dal, az a jövő titka:)

- Hogyan készültek a remixek, és miért pont ezek a remixek kerültek fel?
- Miután megvolt az ének, több ismerősömet is felkerestem, hogy készítsenek belőle remixet. A 2008-ban megjelent "Egy könnycsepp" című lemezemhez képest lényegesen kevesebb remix került fel. "A vágy" című lemezre 6 db remix készült. Ebben benne van 2 rádió verzió, egy romániai lemezlovas (Fred Rowen) remixe, ami a mai klubélet stílusát képviseli, hisz a műfaját a "house" stílusba lehet sorolni. Van rajta A.T.S. közreműködésével egy vocal remix, melynek a stílusa is a mai trendnek megfelelően készült el, és ez a remix elkészült egy úgynevezett Dub verzióban is, ami annyit takar, hogy teljesen megegyezik az A.T.S. Vocal és A.T.S. Dub remix, "csak" annyi a különbség, hogy nem tartalmazza az éneket. Erre azért volt szükség, hogy azok a DJ-k is, akik nem játszanak magyar zenéket, a dub verziót ők is nyugodtan pörgethetik a bulikon. Legutolsó remix pedig az ún. Hand's up stílust képviseli Mike Junior jóvoltából. Mivel manapság egyre ritkább az olyan klub, ahol játszanak még Hand's up stílusú dalokat, így ebből a stílusból csak egy remix készült, de mivel rengetegen szeretik a pörgősebb dallamokat, így ennek a verziónak rengetegen örülnek.

- Sok sikert a lemezhez!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése